YEŞİL BİBER TAVASI
Malzemeler:
-800 gr dolmalık yada çarliston biber
-225 ml zeytinyağı (1 su bardağı)
-10 diş sarımsak
-1 adet limon suyu
-Tuz
Yapılışı:
Biberleri yıkayıp süzdürün. Bıçak ile birkaç yerinden delin.
Tavada zeytinyağını kızdırıp biberleri kızartın.
Sarımsakları az tuzla limonlu suyun içinde havanda dövün. Kızaran biberleri servis tabağına alıyoruz. Limonlu sarımsağı üzerine gezdiriyoruz.
FİNCAN BÖREĞİ
Malzemeler:
-200 gr tereyağı (13 çorba kaşığı) yada 1 su bardağı sıvıyağı
Harç için:
-150 gr tereyağı (10 çorba kaşığı)
-2 orta boy soğan (ince kıyılmış)
-500 gr kıyma
-Tuz
-Karabiber
Hamur için:
-2 adet yumurta
-250 ml su (1 su bardağı)
-Tuz
-İlk etapta 250 gr un (2 su bardağı)
Yapılışı:
Harç için tavada yağı eritin. Soğanı katıp pembeleştirin. Kıymayı ekleyip 10-15 dakika kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Yumurtaları bir kapta suyla iyice çırpın. Bir tepside elenmiş unun ortasına dökerek etrafına tuz serperek yoğurun. Yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 4 e bölüp unlayarak bir kenara alın.
Parça hamurları tek tek oklava ile yufka şeklinde açın. 1 yufkanın üzerine belli aralıklarla kıymalı harçtan koyun. Diğer yufkayıda üzerine kapatın. Fincan veya bardakla kesin. (Fincanın ağzı una bulanırsa daha kolay kesilir.)
Tavada tereyağını yada zeytinyağını kızdırıp önlü arkalı börekleri kızartın.
REVANİ
Malzemeler:
-200 gr un (1.5 su bardağı)
-60 gr irmik (5 çorba kaşığı)
-150 gr tereyağı (10 çorba kaşığı)
-10 adet yumurta
-100 gr toz şeker (2/5 su bardağı)
-Yarım paket vanilya
-250 gr kaymak veya Hindistan cevizi-Toz antep fıstığı
Şurubu için:
-1 litre su (4 su bardağı)
-1 kilo şeker (4 su bardağı)
-Yarım limon suyu
Yapılışı:
Şurubu hazırlayın soğumaya bırakın. (Şeker ve suyu iyice karıştırarak kaynatın. İçine limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatın. Altını kapatın.)
Unu eleyin. İçine irmik ekleyin. Tereyapını eritip ılınmaya bırakın.
Ayrı bir kapta şeker, vanilya ve yumurtaları mikserle 10 dk çırpın. İyice beyazlaşsın. İçine unla irmiği ekleyin. Eritilmiş ve ılınmış olan tereyağını katın. Tekrar karıştırın.
Yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarın. Bıçakla revaninin birkaç yerinden delin. Üzerine şerbeti gezdirin. Tekrar (söndürülmüş) fırına koyun. Yarım dakika bekletin.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis tabağına koyun. Üzerine antep fıstığı-hindistan cevizi yada kaymakla süsleyip servis yapın.
-200 gr tereyağı (13 çorba kaşığı) yada 1 su bardağı sıvıyağı
Harç için:
-150 gr tereyağı (10 çorba kaşığı)
-2 orta boy soğan (ince kıyılmış)
-500 gr kıyma
-Tuz
-Karabiber
Hamur için:
-2 adet yumurta
-250 ml su (1 su bardağı)
-Tuz
-İlk etapta 250 gr un (2 su bardağı)
Yapılışı:
Harç için tavada yağı eritin. Soğanı katıp pembeleştirin. Kıymayı ekleyip 10-15 dakika kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Yumurtaları bir kapta suyla iyice çırpın. Bir tepside elenmiş unun ortasına dökerek etrafına tuz serperek yoğurun. Yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 4 e bölüp unlayarak bir kenara alın.
Parça hamurları tek tek oklava ile yufka şeklinde açın. 1 yufkanın üzerine belli aralıklarla kıymalı harçtan koyun. Diğer yufkayıda üzerine kapatın. Fincan veya bardakla kesin. (Fincanın ağzı una bulanırsa daha kolay kesilir.)
Tavada tereyağını yada zeytinyağını kızdırıp önlü arkalı börekleri kızartın.
REVANİ
Malzemeler:
-200 gr un (1.5 su bardağı)
-60 gr irmik (5 çorba kaşığı)
-150 gr tereyağı (10 çorba kaşığı)
-10 adet yumurta
-100 gr toz şeker (2/5 su bardağı)
-Yarım paket vanilya
-250 gr kaymak veya Hindistan cevizi-Toz antep fıstığı
Şurubu için:
-1 litre su (4 su bardağı)
-1 kilo şeker (4 su bardağı)
-Yarım limon suyu
Yapılışı:
Şurubu hazırlayın soğumaya bırakın. (Şeker ve suyu iyice karıştırarak kaynatın. İçine limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatın. Altını kapatın.)
Unu eleyin. İçine irmik ekleyin. Tereyapını eritip ılınmaya bırakın.
Ayrı bir kapta şeker, vanilya ve yumurtaları mikserle 10 dk çırpın. İyice beyazlaşsın. İçine unla irmiği ekleyin. Eritilmiş ve ılınmış olan tereyağını katın. Tekrar karıştırın.
Yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarın. Bıçakla revaninin birkaç yerinden delin. Üzerine şerbeti gezdirin. Tekrar (söndürülmüş) fırına koyun. Yarım dakika bekletin.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis tabağına koyun. Üzerine antep fıstığı-hindistan cevizi yada kaymakla süsleyip servis yapın.
2 yorum:
cnm benım herseyler cok guzel görunuyor da; revanı de 10 yumurta cok değılmı? yanı vanılyada yarım pk... kokmuyormu?
sevgıler
fıdan
banada çok gelmişti.hoca gerçek revaninin 10 yumurta ile yapıldığını söyledi. ve hiç koku yoktu çok lezzetliydi. normalde bana yumurta çok kokar :)
Yorum Gönder