Malzemeler:
-500 gr iri fasulye (atom fasulye)
-1 adet kereviz
-2 adet patates
-2 adet havuç
-2 adet kabuksuz domates
-2 diş sarımsak
-2 adet kuru soğan
-10 cl zeytinyağı
-1 litre su
-1 çorba kaşığı salça
-Dereotu
Yapılışı:
Soğanları yağda kavurun. Sarımsakları doğrayıp ekleyin kavurmaya devam edin. Salça ekleyin. Tekrar kavurun. Suyu ilave edin. Sırasıyla havuç (yuvarlak doğranmış), kereviz, patates, domates (küp doğranmış) ve fasulyeleri ekleyin. Sebzeler ve fasulye yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerini dereotu ile süsleyip servis edin.
Not: Fasulyeleri bir gece önceden soğuk suya ıslayın. İsterseniz pişirmeden önce bir süre kaynatabilirsiniz.
1 yorum:
merhaba nescim
eşim bayılır kurufasülyeye,ben mi ıykkk
hele hamilelilkte hiç yiyemiyorum direk gaz yapıyor:)
atom fasulye dedikleri iri fasulye galiba kayınvalidem erzincandan getirmişti hem meşhurmuş oranın fasulyesi koca koca oluyodu bi gece önceden ıslayınca...
Yorum Gönder