Malzemeler:
-1 kabak
-1 havuç
-5-6 yaprak ıspanak
-2 orta boy kurusoğan
- 1 patates
-Yarım su bardağı kuru fasulye
-1 çay bardağı köftelik bulgur
-Tuz
-Karabiber
-1 çorba kaşığı salça
-Sıvıyağ
-Birkaç yaprak fesleğen
-Zeytinyağı
-4 diş sarımsak
-2 ortaboy domates
-Kullanılınan tencere kadar su
Yapılışı:
Soğanları ince doğrayıp sıvıyağ ile kavurun. Salça ve sarımsağıda ekleyip kavurmaya devam edin. Suyu ekleyin. Sırasıyla küp doğranmış havuçu, önceden ıslatılmış fasulyeyi, kabağı, domatesi ve patatesi ekleyin. Pişmesine yakın bulguru katın. En son tuzunu biberini ayarlayıp. Servis tabağına alın. Üzerine fesleğen sosu ile servis edin.
Fesleğen sosunu hazırlama:
Fesleğen yapraklarını ve yarım çay bardağı kadar zeytinyağını blenderdan geçirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder