19 Mart 2007

Portakallı Kek


Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı portakallı su (1/2 limon suyu+su)
3 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım. 1/2 portakal suyunun üzerine su ekleyerek suyu 1 su bardağına tamamlayalım. Portakallı suyu, sıvı yağı ekleyip yarım dk çırpalım. Elenmiş unu, kabartma tozunu, portakal kabuğu rendesini ekleyip mikserin düşük ayarıyla veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı yağlayıp, un serpelim. Hamuru kalıba boşaltalım. 180 derece ısılı fırında pişirelim. Kek kalıbı içinde soğutup servis yapalım.Afiyet olsun Bu keki limonluda yapabilirsiniz. Pamuk gibi nefis kokulu ve lezzetli bir kek.

Hiç yorum yok: