Malzemeler:
Krema:
3 bardak süt
4 yemek kaşığı un
7-8 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nescafe
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı süt yarım poşet krem şanti
Kek:
5 yumurta
11 yemek kaşığı un
11 yemek kaşığı şeker
3 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu
1paket vanilya
Ara Krema:
1 poşet krem şanti
1bardak süt
2 paket biskrem bisküvi
1 avuç dövülmüş ceviz
Islatmak için:
1,5 bardak şekerli sıcak süt
Süslemek İçin :
File Fındık veya Damla Çikolata
Kremanın Hazırlanması:
Süt,şeker,un,nescafe ve yumurta sarısını mikserle çırpıp muhallebi gibi pişirin. Ilındıktan sonra hazırlamış olduğunuz krem şantiyle 10 dk. çırpın.
Kekin Hazırlanması:
Kek malzemelerini sırasıyla çırparak 30 cm'lik borcam tepside (veya kelepçeli kalıpta) pişirin. Soğuduktan sonra ikiye bölün.
Ara kremanın Hazırlanması:
Biskrem bisküviyi robotta un haline getirip hazırlamış olduğunuz krem şantinin içine cevizle birlikte ekleyin. Kekin bir parçasını sütle ıslattıktan sonra biskremli karşımı üzerine yayın. Kekin diğer parçasını üzerine kapatıp sütle ıslatın. Üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı sürün. Servisten önce file fındık veya damla çikolata ile süsleyin.
Kaynak: http://www.portakalagaci.com/oburcuk...mli_ya_pa.html
19 Mart 2007
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder