19 Mart 2007

Biskremli Yaş Pasta

Malzemeler:

Krema:
3 bardak süt

4 yemek kaşığı un

7-8 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı nescafe

1 yumurta sarısı

1 çay bardağı süt yarım poşet krem şanti

Kek:
5 yumurta

11 yemek kaşığı un

11 yemek kaşığı şeker

3 kaşık kakao

1 paket kabartma tozu

1paket vanilya

Ara Krema:
1 poşet krem şanti

1bardak süt

2 paket biskrem bisküvi

1 avuç dövülmüş ceviz

Islatmak için:
1,5 bardak şekerli sıcak süt

Süslemek İçin :
File Fındık veya Damla Çikolata

Kremanın Hazırlanması:
Süt,şeker,un,nescafe ve yumurta sarısını mikserle çırpıp muhallebi gibi pişirin. Ilındıktan sonra hazırlamış olduğunuz krem şantiyle 10 dk. çırpın.

Kekin Hazırlanması:
Kek malzemelerini sırasıyla çırparak 30 cm'lik borcam tepside (veya kelepçeli kalıpta) pişirin. Soğuduktan sonra ikiye bölün.

Ara kremanın Hazırlanması:
Biskrem bisküviyi robotta un haline getirip hazırlamış olduğunuz krem şantinin içine cevizle birlikte ekleyin. Kekin bir parçasını sütle ıslattıktan sonra biskremli karşımı üzerine yayın. Kekin diğer parçasını üzerine kapatıp sütle ıslatın. Üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı sürün. Servisten önce file fındık veya damla çikolata ile süsleyin.


Kaynak: http://www.portakalagaci.com/oburcuk...mli_ya_pa.html

Hiç yorum yok: