19 Mart 2007

Yoğurt Tatlısı


Malzemeler:
5 yumurta
5 kahve fincanı un
5 kahve fincanı şeker
1.5 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
yarım limon suyu
Yapılışı:
5 bardak su ve şeker bir tencereye konup karıştırıldıktan sonra ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan 5-10 dk. sonra yarım limon suyu sıkıldıktan sonra ocaktan alınır. Derin bir kaba yumurta ve şeker alınıp mikserle çırpılır. Sonra yoğurt, un ve kabartma tozu ekleyip 10-15 dk. çırpılır. Borcam yağlanır, hazırlanan hamur borcama dökülür. Orta ısılı fırında altı üstü kızarana dek pişirilir. Fırından çıkartılınca (kek sıcak iken) soğumuş olan şerbet her tarafına dökülür. Üstü kapatılıp şerbetini çekmesi beklenir. Daha sonra dilimlenerek servis edilir.
Kaynak: Müzeyyen Bayram, Geleneksel Tadıyla Lezzet Soframız, s 271, Çelik Yayınevi, İstanbul

Hiç yorum yok: