Malzemeler:
5 Kağıt helva
50 gr margarin
1/2 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
200 gr tahin helvası (sade tahinde olabilir daha az şekerli oluyor o zaman.)
1.5 çorba kaşığı kakao
Kreması:
1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
1/2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1/2 paket krem şanti
1 çay bardağı süt (krem şanti için)
hindistan cevizi
rulokat
Yapılışı:
Tahin helvasını 1/2 çay bardağı sıcak su ile ezelim. Bir tavada margarini eritelim. İçine kakaoyu, şekeri ve tahin helvasını katıp yarım dk. karıştırarak pişirdikten sonra ateşten alıp soğutalım. Kağıt heşvaların aralarına tahinli sos yayarak üst üste dizelim. Tencereye unu, sütü, şekeri ve kakaoyu alıp karıştıralım. Ağır ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutalım. Krem şantiyi sütle çırğarak koyulaştıralım ve kremaya ekleyip mikserle yarım dk çırpalım. Pastanın üzerini ve kenarlarını kremayla kapatalım. Üzerini hinditan cevizi ve rulo katla süsleyelim. Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
19 Mart 2007
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder