27 Kasım 2007

Kevgir Aralık sayısı Esra için çıkıyor....

Ayrıntılar burada! Sizde katılmak isterseniz buyrun!

Kevgir Aralık

26 Kasım 2007

Ahçı



Ahçımız yemeğini hazırlamakla meşgul şöyle bir bakmak isterseniz buyrun :)

23 Kasım 2007

Mekanın cennet olsun Esra .......

19 Kasım 2007

12 Kasım 2007

Dönme Dolap ve Kurabiyeler



Canım arkadaşımın çoook tatlı oğluna yaptım bu pastayı. Nice mutlu sağlıklı sıhhatli hayırlı yıllar nasip etsin Rabbim.

Ayrıntılı resimler, son çalışmalarım ve kursta öğrendiğim tarifler için tıklayın lütfen :)


06 Kasım 2007

ROAST BEEF SALATASI (SOĞUK ET SALATASI)

İçindeki eti çıkarırsak kesinlikle nefis bir salata :D Malzemeleri istediğiniz gibi artırabilirsiniz yada azaltabilirsiniz.

Malzemeler:

-150 gr bonfile

-1 küçük kavanoz kornişon turşu

-1 adet yeşil elma

-Yarım demet taze soğan

-Yarım paket kiraz domates

-3 dolu çorba kaşığı mayonez

-3 dolu çorba kaşığı hardal

- 2 çorba kaşığı kadar file zeytin yada çekirdeği çıkarılmış zeytin

-1 adet haşlanmış yumurta

-Tuz

Yapılışı:

Bonfile kızgın yağda altlı üstlü pişirilir. Soğuyunca uzun ince doğranır. Malzemeler piyazlık doğranır. Bütün malzemeler bir tabağa alınır. Mayonez hardal ve tuz ayrı bir kapta çırpılır. Salatanın üzerine sos gezdirilir.


MİNESTRONE (İTALYAN SEBZE) ÇORBASI

Bu çorbaya yok yok çorbası demek istiyorum ben :D

Malzemeler:

-1 kabak

-1 havuç

-5-6 yaprak ıspanak

-2 orta boy kurusoğan

- 1 patates

-Yarım su bardağı kuru fasulye

-1 çay bardağı köftelik bulgur

-Tuz

-Karabiber

-1 çorba kaşığı salça

-Sıvıyağ

-Birkaç yaprak fesleğen

-Zeytinyağı

-4 diş sarımsak

-2 ortaboy domates

-Kullanılınan tencere kadar su

Yapılışı:

Soğanları ince doğrayıp sıvıyağ ile kavurun. Salça ve sarımsağıda ekleyip kavurmaya devam edin. Suyu ekleyin. Sırasıyla küp doğranmış havuçu, önceden ıslatılmış fasulyeyi, kabağı, domatesi ve patatesi ekleyin. Pişmesine yakın bulguru katın. En son tuzunu biberini ayarlayıp. Servis tabağına alın. Üzerine fesleğen sosu ile servis edin.

Fesleğen sosunu hazırlama:

Fesleğen yapraklarını ve yarım çay bardağı kadar zeytinyağını blenderdan geçirin.


ATOM FASULYE PİLAKİ

Atom fasulye bulamadığımız için normal fasulye ile yaptık. Süslemeye imkan olmadı. Hocamızın acilen çıkması gerekti.

Malzemeler:
-500 gr iri fasulye (atom fasulye)
-1 adet kereviz
-2 adet patates
-2 adet havuç
-2 adet kabuksuz domates
-2 diş sarımsak
-2 adet kuru soğan
-10 cl zeytinyağı
-1 litre su
-1 çorba kaşığı salça
-Dereotu
Yapılışı:
Soğanları yağda kavurun. Sarımsakları doğrayıp ekleyin kavurmaya devam edin. Salça ekleyin. Tekrar kavurun. Suyu ilave edin. Sırasıyla havuç (yuvarlak doğranmış), kereviz, patates, domates (küp doğranmış) ve fasulyeleri ekleyin. Sebzeler ve fasulye yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerini dereotu ile süsleyip servis edin.
Not: Fasulyeleri bir gece önceden soğuk suya ıslayın. İsterseniz pişirmeden önce bir süre kaynatabilirsiniz.

02 Kasım 2007

Yumuşacık Muffin

Bu muffini bugün Oktay Usta yaptı. Tarifi not ettim deneyeyim dedim. Sonuç muhteşem. Pamuk gibi bir muffin oldu ve çok lezzetli. Muffinin ismi Elmalı-Kuru Meyveli Muffin ama üstünü istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben damla çikolata ve elma ile süsledim.

Malzemeler:

-2 yumurta

-1 su bardağı esmer şeker

-1 çay bardağı süt

-1 çay bardağı sıvıyağ

-2 su bardağı un

-1 paket kabartma tozu

-1 paket vanilya

-Damla çikolata

-Elma

Yapılışı:

Yumurta ile şekeri iyice çırpıyoruz. Sıvıyağı ve sütü ekliyoruz. Mikserin düşük deviriyle 1-2 dakika karıştırıyoruz. Unut, kabartma tozunu, vanilyayı eleyip karışıma ekliyoruz. Çırpma teliyle iyice çırpıyoruz. Muffin kaplarına paylaştırıyoruz. Üzerini damla çikolata ve küp kesilmiş elma ile süslüyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.

01 Kasım 2007

Bebek Kurabiyeleri


Tariflere devam .....

Hafta sonu geldi ben daha tarifleri bitiremedim. Şifayı kapmışım o yüzden fazla bilgisayar başında oturamıyorum. Yavaş yavaş ekliyorum artık kusura bakmayın :)


YEŞİL BİBER TAVASI

Malzemeler:
-800 gr dolmalık yada çarliston biber
-225 ml zeytinyağı (1 su bardağı)
-10 diş sarımsak
-1 adet limon suyu
-Tuz

Yapılışı:
Biberleri yıkayıp süzdürün. Bıçak ile birkaç yerinden delin.
Tavada zeytinyağını kızdırıp biberleri kızartın.
Sarımsakları az tuzla limonlu suyun içinde havanda dövün. Kızaran biberleri servis tabağına alıyoruz. Limonlu sarımsağı üzerine gezdiriyoruz.

FİNCAN BÖREĞİ










Malzemeler:
-200 gr tereyağı (13 çorba kaşığı) yada 1 su bardağı sıvıyağı

Harç için:
-150 gr tereyağı (10 çorba kaşığı)
-2 orta boy soğan (ince kıyılmış)
-500 gr kıyma
-Tuz
-Karabiber

Hamur için:
-2 adet yumurta
-250 ml su (1 su bardağı)
-Tuz
-İlk etapta 250 gr un (2 su bardağı)

Yapılışı:
Harç için tavada yağı eritin. Soğanı katıp pembeleştirin. Kıymayı ekleyip 10-15 dakika kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Yumurtaları bir kapta suyla iyice çırpın. Bir tepside elenmiş unun ortasına dökerek etrafına tuz serperek yoğurun. Yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 4 e bölüp unlayarak bir kenara alın.
Parça hamurları tek tek oklava ile yufka şeklinde açın. 1 yufkanın üzerine belli aralıklarla kıymalı harçtan koyun. Diğer yufkayıda üzerine kapatın. Fincan veya bardakla kesin. (Fincanın ağzı una bulanırsa daha kolay kesilir.)
Tavada tereyağını yada zeytinyağını kızdırıp önlü arkalı börekleri kızartın.


REVANİ


Malzemeler:
-200 gr un (1.5 su bardağı)
-60 gr irmik (5 çorba kaşığı)
-150 gr tereyağı (10 çorba kaşığı)
-10 adet yumurta
-100 gr toz şeker (2/5 su bardağı)
-Yarım paket vanilya
-250 gr kaymak veya Hindistan cevizi-Toz antep fıstığı

Şurubu için:
-1 litre su (4 su bardağı)
-1 kilo şeker (4 su bardağı)
-Yarım limon suyu

Yapılışı:
Şurubu hazırlayın soğumaya bırakın. (Şeker ve suyu iyice karıştırarak kaynatın. İçine limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatın. Altını kapatın.)
Unu eleyin. İçine irmik ekleyin. Tereyapını eritip ılınmaya bırakın.
Ayrı bir kapta şeker, vanilya ve yumurtaları mikserle 10 dk çırpın. İyice beyazlaşsın. İçine unla irmiği ekleyin. Eritilmiş ve ılınmış olan tereyağını katın. Tekrar karıştırın.
Yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarın. Bıçakla revaninin birkaç yerinden delin. Üzerine şerbeti gezdirin. Tekrar (söndürülmüş) fırına koyun. Yarım dakika bekletin.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis tabağına koyun. Üzerine antep fıstığı-hindistan cevizi yada kaymakla süsleyip servis yapın.