Malzemeler:
-226 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-150 gr toz şeker -160 gr esmer şeker
-2 büyük yumurta
-1 paket vanilya (yada 1.5 teaspoon vanilya ekstresi)
-315 gr un
-Bir tutam tuz
-270 gr damla çikolata
-100 gr fındık veya ceviz
Yapılışı:
-Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
-Mikserle tereyağını krem haline gelene kadar çırpın.
-Toz ve esmer şekeri ekleyin. 2-3 dk çırpın. Pürüzsüz olana kadar çırpın.
-2 seferde yumurtaları ekleyin. Her eklemeden sonra iyice çırpın.
-Vanilyayı ekleyin ve karışana kadar çırpın.
-Ayrı bir kapta unu, karbonatı ve tuzu karıştırın. Yumurtalı karışıma ekleyin ve çırpın. Damla çikolatayı ekleyin ve çırpın.
-Eğer hamur yumuşak gelirse 30 dk buzdolabında bekletebilirsiniz.
-Yağlı kağıt serilmiş tepsiye tatlı kaşığı ile hamurdan parçalar koparıp dizin.
-12-14 dakika pişirin (benim fırın 12 dakikada pişirdi) yada kenarları kızıl kahve olana kadar pişirin.
-Tel ızgara üzerinde tamamen soğutun.
Kaynak: www.joyofbaking.com
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder