29 Ocak 2008

Geleneksel Tatlılar Etkinliği ve ben çooook açım :(

Uzun süredir yazamadım pek birşey deneyemediğim için. Pastada yapamıyorum çünkü boyun fıtığım sanırım ilerledi. Boynum omuzlarım kollarım ve ellerim çok ağrıyor. Yemekle bile çok fazla uğraşamıyorum. Geçen sene başlangıcıydı ve fizik tedavi oldu ama faydasını göremedim. Tekrar deneyeceğim.

1.5 ay önce başlayan diş eti tedavim hala devam ediyor ve sanırım en az 1.5 ayım daha var. Şimdiye kadar yapılan tedavi hiçbirşey diilmiş dün derin tedavi ve kemik tozu ekimi yapıldı birde 20 lik dişim çekildi. Dikişde atıldı. Çok şükür fazla ağrım yok. Yani dayanılmayacak gibi diil ama yemek yiyemiyorum. Bisküvi,süt, çay, çorba ve muhallebi yiyebiliyorum ancak. Tabiiki doymuyorum :(( Daha 24 saat oldu ve önümde çok zaman var rahat rahat yemek yiyebilmek için :(((((( Aman sakın benim gibi ihmal etmeyin ağız sağlığınızı sonra böyle bir anda yoğun bir tedaviye maruz kalırsınız. Artık 6 ayda bir kesin gidiyorum dişçiye dersimi aldım :)

Pek birşey pişiremediğim içinde Binbirçeşni aşçısı Saliha'nın etkinliğine eski bir tarifle katılmak istedim. Aklımda 2 tane tarif vardı ama malesef bu rahatsızlıklardan dolayı yapamadım. Bu tarifi Osmanlı Mutfağı yemek kursunda yaptık. Süt ve pirinçle yapılan tatlıları ve yemekleri çok severim. Sık sık yaparım. Ben biraz şekerli sevdiğim için pirinç ve süt kaynarken içine şeker koymayı tercih ediyorum. Üzerindeki pudra şekeri bana yeterli gelmiyor.

SÜTLÜ AŞ

Malzemeler:

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı pudra şekeri

5 su bardağı süt


Yapılışı:

  1. Pirinçleri yıkayıp süzün. Tencerede sütü kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine pirinci salın. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  2. Daha sonra bir tepsiye dökün. Çok ağır yanan odun ateşinde yada fırında 15 dk pişirin.
  3. Bu sürede pirincin üstü kabuklanacaktır.
  4. Soğuyunca üzerine pudra şekerini yaydırıp tarçınla süsleyip servise sunun.

6 yorum:

uygarimizlahayat dedi ki...

Çok geçmiş olsunn, dikkat edin kendinize, ne yazık ki sağlımızın değerini kaybettikten sonra anlıyoruz, tatlınız da nefis ellerinize sağlık...

ayseyaman dedi ki...

Neslihan gecmis olsun canim, hepsi ust ustte gelmis, umarim en kisa zamanda sagligina kavusursun..insanin neresi agrisa cani orada degil mi?
gecmis olsun canim
en kisa zamanda saglikli bir sekilde haberlerini almayi bekliyoruz.
sevgilerle

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Neslihan'cığım,
Çoook geçmiş olsun canım, hem boyun aağrısı, hem diş tedavisi gerçekten çok zor bir durum yaaa:((
Umarım en kısa sürede sağlığona kavuşursun:)

Ellerine sağlık, ben de çok severim sütlü tatlıları:))

Sevgiler....

KeLeBeK dedi ki...

çok geçmiş olsun neslihan, fıtık gerçekten zorlayıcı bir rahatsızlık Rabbim acil şifalar versin, suyla aran nasıl bilmem ama sana yüzmeni öneririm. havuzda orta yaşlı bir bayanla tanıştım sırtında 5 yerde fıtık olduğunu ve doktorların masada kalırsın diye ameliyattan kaçındıklarını ve yüzmeyi tavsiye ettiklerini söyledi, o yaşında su korkusuna rağmen yüzme öğrenmiş bir süredir yüzüyormuş ve hiç ağrım kalmadı diyordu, öyle ki önceden el parmaklarına iğneler batırınca hissetmiyormuş ağrıdan, inşaAllah sen de en kısa zamanda şifa bulursun sevgiyle kal

Kuaybe dedi ki...

Canım benim ahh.. Çok geçmiş olsun.. Her iki ağrı üst üste gelmiş, Allah yardımcın olsun..

Ben de yüzmenin çok iyi geldiğini okumuştum.. Bir dene istersen..

Adsız dedi ki...

tarif için teşekkürler