07 Ocak 2008

Hindi Dolması

Kursta öğrendiğim nefis bir tarif. Yılbaşındada pişirdik annemle harika oldu. Bu resim kurstaki tepsi. Kendi hazırladığımızı çekemedim.

Malzemeler:
1 bütün hindi
2 adet kuru soğan
2 adet patates
2 adet havuç
5-6 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Su
Fırın poşeti
İç pilav
Sebze garnitür
Kestane (konserve yada haşlanmış)
Tereyağı

Yapılışı:
Hindi iyice temizlenip yıkanır. Büyük bir tencereye alınır. Yeteri kadar su konur.

5 yorum:

ilker'in mutfağı dedi ki...

merhaba nefis bir yılbaşı yemeği.Hemde sağlıklı.Ellerinize sağlık.Sevgiler...

banu gökşin dedi ki...

canım nefıs gorunuyor ellerıne saglık sevgılerımle..

pelin dedi ki...

bu tarifi hep merak ediyordum. teşekkürler.

sarımutfak dedi ki...

canım duydum duydum
sevindim gelirimiz artacak ne güzel:):)
gelemedim geçen hafta inşallah bu hafta görüşürüz

Pastanı Seç dedi ki...

ellerine sğlık pek lezzetli

sevgiler