29 Ocak 2008

Geleneksel Tatlılar Etkinliği ve ben çooook açım :(

Uzun süredir yazamadım pek birşey deneyemediğim için. Pastada yapamıyorum çünkü boyun fıtığım sanırım ilerledi. Boynum omuzlarım kollarım ve ellerim çok ağrıyor. Yemekle bile çok fazla uğraşamıyorum. Geçen sene başlangıcıydı ve fizik tedavi oldu ama faydasını göremedim. Tekrar deneyeceğim.

1.5 ay önce başlayan diş eti tedavim hala devam ediyor ve sanırım en az 1.5 ayım daha var. Şimdiye kadar yapılan tedavi hiçbirşey diilmiş dün derin tedavi ve kemik tozu ekimi yapıldı birde 20 lik dişim çekildi. Dikişde atıldı. Çok şükür fazla ağrım yok. Yani dayanılmayacak gibi diil ama yemek yiyemiyorum. Bisküvi,süt, çay, çorba ve muhallebi yiyebiliyorum ancak. Tabiiki doymuyorum :(( Daha 24 saat oldu ve önümde çok zaman var rahat rahat yemek yiyebilmek için :(((((( Aman sakın benim gibi ihmal etmeyin ağız sağlığınızı sonra böyle bir anda yoğun bir tedaviye maruz kalırsınız. Artık 6 ayda bir kesin gidiyorum dişçiye dersimi aldım :)

Pek birşey pişiremediğim içinde Binbirçeşni aşçısı Saliha'nın etkinliğine eski bir tarifle katılmak istedim. Aklımda 2 tane tarif vardı ama malesef bu rahatsızlıklardan dolayı yapamadım. Bu tarifi Osmanlı Mutfağı yemek kursunda yaptık. Süt ve pirinçle yapılan tatlıları ve yemekleri çok severim. Sık sık yaparım. Ben biraz şekerli sevdiğim için pirinç ve süt kaynarken içine şeker koymayı tercih ediyorum. Üzerindeki pudra şekeri bana yeterli gelmiyor.

SÜTLÜ AŞ

Malzemeler:

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı pudra şekeri

5 su bardağı süt


Yapılışı:

  1. Pirinçleri yıkayıp süzün. Tencerede sütü kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine pirinci salın. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  2. Daha sonra bir tepsiye dökün. Çok ağır yanan odun ateşinde yada fırında 15 dk pişirin.
  3. Bu sürede pirincin üstü kabuklanacaktır.
  4. Soğuyunca üzerine pudra şekerini yaydırıp tarçınla süsleyip servise sunun.

07 Ocak 2008

Hindi Dolması

Kursta öğrendiğim nefis bir tarif. Yılbaşındada pişirdik annemle harika oldu. Bu resim kurstaki tepsi. Kendi hazırladığımızı çekemedim.

Malzemeler:
1 bütün hindi
2 adet kuru soğan
2 adet patates
2 adet havuç
5-6 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Su
Fırın poşeti
İç pilav
Sebze garnitür
Kestane (konserve yada haşlanmış)
Tereyağı

Yapılışı:
Hindi iyice temizlenip yıkanır. Büyük bir tencereye alınır. Yeteri kadar su konur.

02 Ocak 2008

2008 herkese sağlık mutlukuk huzur ve başarı getirsin

Ben 2008 e uyuyarak girdim :)))) O gün o kadar yoruldumki akşam yemeğini yedikten sonra daha fazla dayanamadım :) Sanırım bütün sene uyuyacağım :p

O güne yapmam gereken pastalar olduğu için kendi pastamızı kremalı yapmak zorunda kaldım fazla süsleyemedim çünkü hiç vaktim kalmadı. Uyuyakaldığım içinde yiyemedim zaten :) Ne hayaller kurmuştum bu pasta için ama kısmet değilmiş seneye artık.



Yılbaşı hindisini bu sene annemle pişirdik. Bu resim kursta yaptığımız hindi dolması resmi bizim yaptığımızda hemen hemen benzeri ama o koşuşturmada çekemedim resim filan. Tarifi en kısa sürede yazacağım deneyenlerin memnun kalcağından eminim.



Hindi dolması tarifini pazar günü öğrendiğim ve çoook yoğun olduğum için sizlerle daha önce paylaşamadım kusura bakmayın lütfen. Artık ileriki günlerde yada 12 ay sonra denemek isteyenler dener :))

http://www.nes-kafe.com

Yeni Yıl Yeni Başlangıçlar

Ücretsiz bedava resim yükleme servisi resim yükleme servisi

Sanırım etkinliklere alışmaya ve sevmeye başladım :) En güzel hediyeler etkinliğinden sonra Yeni Yıl Yeni Başlangıçlar etkinliğinede katıldım. Göndereceğim hediyeleri hazırlamak çok keyifliydi benim için ama bana gönderilen hediyeleri alınca daha çok keyiflendim :) Marmaristen sevgili Ayşe Hanım bana Osmanlı Mutfağı kitabı, bir paket mis kokulu kahve ve harika kartlar göndermiş. Çok zevkli bir seçim olmuş. Çok teşekkür ederim. Osmanlı Mutfağı kitabı ne zamandır almak istiyordum ama bir türlü fırsatım olmadı. Artık gerekte kalmadı. Kitabımdan denediğim tarifleri ileriki günlerde paylaşırım inşallah :) Tekrar çok teşekkürler hem Ayşe hanıma hemde etkinliği düzenleyip emek veren Burçak'a.