26 Aralık 2007

En Tatlı Hediyeler Etkinliği

Burçin'in etkinlik logosunu görünce bu sefer katılacağım dedim. Etkinliklere cesaret edip katılamıyordum bir türlü. Logo ve konu çok güzel. Böyle bir konu seçtiğin için teşekkürler Burçin. Sana kolay gelsin :)

Bu kekler ve kurabiyeler hediye olarak hazırlandı fakat kim olduğunu söyleyemem süpriz :) Kendisinin bile haberi yok çünkü hediye çekilişinde kim kime hediye alacak söyleyemiyor :) İnşallah hediyesini ve yanındaki kek ve kurabiyeleri beğenir.

Bu kekin tarifini Joy of Baking de gördüm hemen denedim. Bu kadar başarılı olacağını düşünmemiştim. İçinde çikolata yok ama bol çikolata lezzetinde yumuşacık bir kek oldu. Lezzetini test ettirmek için eşime ve kardeşine tattırdım. İkiside çikolata ve kakao sevmezler ama bu keki bayıla bayıla yediler. Yumuşak çikolata tadında kek arayanlara tavsiye edilir. Tarifin orjinali burada, benimki ise burada .


Kurabiye tarifini Pastacı Burcu'dan aldım. Onun tarifleri beni hiç yanılmadığı için çekinmeden denedim. Zencefil ve karanfil biraz düşündürsede sonuç nefis kurabiyeler oldu :) Tarif burada .

Kurabiyeden mumluk yapmayı denedim ama pek başarılı olamadım. Karanlıkta güzel resim çekemedim. Sanırım pencere kısımları daha geniş olsaydı daha fazla ışık yayacaktı. Resimlerde pek güzel çıkmasada karanlıkta çok güzel görünüyordu :)

24 Aralık 2007

Üç boyutlu kurabiye denemesi-Noel babanın kızağı


Geçmiş Kurban Bayramınız mübarek olsun.
Bayramda dinlenirim diyordum ama sanki daha çok yoruldum :) Kendimi çok yorgun hissediyorum. Bir sürüde yapmam gereken iş var. Birde diş problemim çıktı onunla uğraşıyorum. Doğru dürüst birşey yiyemiyorum karnım açççççç :(

Yılbaşı kurabiyeleri hamurundan birde noel baba kızağı deneyeyim dedim. Güzel güzel parçaları kestim ayarladım. Fakat sevgili eşim bir parçasını hemde en önemli parçasını yemiş :((( Bende eldekilerle birşeyler yapmaya çalıştım artık :) İlk üç boyutlu kurabiye denememdi. Ne kadar zormuş parçaları birleştirmek. Kurabiye ev yapma niyetindeyim bakalım becerebilecekmiyim. Noel babanın geyikleride vardı kurabiyeden ama onlarda yendi :S Bundan sonra daha dikkatli olacağım :)

http://www.nes-kafe.com
Posted by Picasa

14 Aralık 2007

Yılbaşı Kurabiye Çalışmaları - 1

Hafta içi iş, hafta sonu yemek kursu derken yeni denemeler ve çalışmalar yapmaya çok fazla vakit bulamıyorum ve çok yorgun oluyorum. Bir sürü yapmak istediğim denemek istediğim tarif var. İnşallah yavaş yavaş deneyebilirim. Yılbaşı kurabiyeleri yapmayı çok istiyordum. Süslü çam ağacı, kardan adam, kar taneleri vs çok sevimli geliyor bana. Genelde yaptığım kurabiyeleri şeker hamuru ile süslüyorum. Bir türlü royal icing yapmaya cesaret edemiyordum. En sonunda bir cesaret denedim ve bugüne kadar neden yapmadığıma kızdım. Yapması çok kolay kullanması çok zevkli. Sanırım bundan sonra sık sık deneyeceğim :)

Bu kurabiyelerde kullandığım kurabiye hamuru
Peggy Porschen Pretty Party Cakes kitabındaki temel şeker kurabiyeler tarifi. Tarif için buyrun!:) http://www.nes-kafe.com
Posted by Picasa