30 Haziran 2007

27 Haziran 2007

Cadillac



İlk araba pastamıda yapmış oldum. Sıcaklarda şeker hamuru baya zorluyor insanı ama çok şükür fazla sorun yaşamadım.

Pandispanyası her zaman yaptığım pandispanya. Bol çikolata seven biri olarak ben çok seviyorum. Tarifi Burcu'dan almıştım. Merak edenler oradan bakabilir.

İçine ve dışına çikolatalı ganaj kullandım. Antep fıstığı koydum.



Orta kısımı oydum. Tekerlek yerlerini yuvarlak kalıpla çıkardım. Çikolatalı ganajı sürdüm. 3 saat kadar dolapta beklettim.



Dolaptan çıkarınca renklendirdiğim hamurla kapladım. Kapıları ve kaportayı bıçak yardımıyla çizdim. Aslında kapartoda yuvarlaklıklar vardı ama hamurla kaplanınca fazla belli olmadı :(



Metalik görüntüsü vermek için arabanın kenarlarını ve kapılarını gümüş lustre dust ı fırça yardımıyla sürdüm.






Ön farları ve diğer aksesuarları yaptım. Onlarıda gümüş toz la kapladım. Arka farları ve aksesuarlarıda aynı şekilde yaptım.



Ön cam için beyaz hamuru açtım dikdöertgen parça kestim. Kürdanla dikkatli bir şekilde pastaya monte ettim. Bu kısım biraz deneme yanılma yoluyla oldu :) Koltukları, yan aynaları, arabanın içindeki bilumum aksesuarları yerleştirdikten sonra figurleri hazırladım. Onları yerleştirdim. Tekerlekleride yerleştirdim ve pasta bitti. Bayanın eline bir eşarp verip uçuşuyormuş havası vermek istedim ama kolunu monte edemedim :)



16 Haziran 2007

Cheese Cake Brownie (Farklı bir modeli :p)

Bu tarifi pastacılık grubundan Ebru Ateş arkadaşımdan aldım. Değişik bir tarif ve çooook lezzetli :)

Malzemeler:


125 gr + 2 yemek kaşığı tereyağı
1 cup + 2 yemek kaşığı un
1/4 cup kakao
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
225 gram bitter çikolata
200 gram krem peynir
1 1/2 cup toz şeker
4 yumurta

Yapılışı:


Fırını 175 derecede ısıtın. 22 cm’lik kalıbı yağlı kâğıtla kaplayın.


1 cup un,kakao,kabartma tozu ve tuzu karıştırın.


125 gr tereyağı ve bitter çikolatayı ben mari usulü eritin. Soğuyunca içine 1 4/1 cup şeker ekleyip karıştırın. Ardından 3 yumurta ekleyip karıştırın. Son olarak un+kakao+kabartma tozu+tuz karışımını ekleyip karıştırın. Fazla karıştırmaktan kaçının!!!


Ayrı bir kapta krem peyniri mixer ile yumuşatın.İçine 4/1 cup şeker,1 yumurta ve 2 kaşık unu ekleyin.


Kalıba kaşık yardımıyla her iki hamurdan da dökün.

50 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.

12 Haziran 2007

Bebek Figürü Yapım Aşamaları

Gövde için biraz hamur alıp elimizde yuvarlıyoruz. Baş kısmı için gövdeden biraz daha küçük ama gövdeyle orantılı başka bir hamur alıyoruz. Onuda elimizde yuvarlıyoruz.

Gövdeyi oturtuyoruz. Fazla bastırmıyoruz çünkü bacaklar kollar ve baş için yeterince baskı yapacağız :) Bacak yerlerini yuvarlak uçlu modelleme çubuğu ile belirliyoruz. Baş kısmını isterseniz şimdi isterseniz en son ekleyebilirsiniz.

Bacakları için küçük parça hamuru sosis şekline getirip ikiye kesiyoruz ve ayak şeklini veriyoruz. Az önce açtığımız deliklere çok az su sürerek yapıştırıyoruz. Baş kısmında göz yerlerine minik çukurlar açıyoruz. Ağız şeklini veriyoruz. Burun için çok minik hamuru yuvarlayıp çok az su ile yapıştırıyoruz.


Kollar için yine iki sosis yapıyoruz. Kolu yapıştıracağımız yere iki tane çukur açıyoruz. Kolda elleri yapıştıracağımız yerlerede çukurlar açıyoruz. Eller için biraz hamur hazırlıyoruz.

El için hazırladığımız hamuru bıçakla ikiye kesiyoruz.

El şekli vererek bıçakla parmak kesiyoruz. Bu kısımda bıçakla hafif dokunarak iz de yapabiliriz.

İki elide hazırlıyoruz.


Kolları ve elleri yerlerine çok az su ile yapıştırıyoruz.

Göz çukurlarına çok az beyaz hamur yapıştırıyoruz. Onun üzerine çoook minik siyah hamur yapıştırıyoruz. Göz bebekleri için. Bebeğin tulumunun önünü ben iki tane düğme şekli ile süsledim. Siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Az bir sarı yada başka renk bir hamurlada bebeğimizin saçını yapıyoruz. Ben ayak uçlarınada pembe pomponlar koydum siz yine istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz :)

Bebeğimizin eline biberonunuda verdik. Tamamdır :)

08 Haziran 2007

Zarif bir bayana :)

Pastayi ahududulu yaptim. Ben pek sevmem ahududuyu o yuzden simdiye kadar hic onunla ilgili tarifleri arastirmamistim. Boyle bir istek gelince hemen arastirmaya koyuldum ve Bizim Pastane blogunun sahibi Zinnur'un tarifi çok hoşuma gitti. Pandispanyasi kremasi hersey cok güzel oldu. Kekten traşladığım bir parcaya kremayi sürdüm. Lezzet çok iyiydi. Ama ben yinede bol çikolatali pastalari tercih ederim :) Bu sefer yapım aşamalarını goruntulemeye çalıştım. Bazı unuttuğum noktalar oldu artık kusura bakmazsınız :) Akşam olmasından dolayı resimler biraz kotu. Üzgünüm :(


Tarif Zinnur'da ben bütün tarife sadık kaldım. Benim tepsimde 3 parca çıktı. Pastam 3 katlı oldu. Her kata krema sürdüm. Ahududuları dik olarak yerlestirdim.

En son pastayi beyaz ganajla kapladım ve dolaba kaldırdım.

Biraz beyaz şeker hamuruna kürdanla sarı boya ekledim. Boyayı yedirene kadar yoğurdum. Elime yapıştığını hissettiğim anlarda az nişasta kullandım.

Hamuru ince bir şekilde açtım.

Kürdanın ucuna gül için bir tomurcuk yaptım. Eğer hamur kürdana yapışmazsa kürdanın ucunu çok az ıslatabilirsiniz.

Kalıbımla 4 yuvarlak parça kestim. Yuvarlakları oval şeklinde açtım.

Kenarlarına çok bastırmadan bir ileri bir geri yaparak incelttim. Bu kısmı kameraya çekmek istedim. Çünkü anlatması çok zor :( Ama görüntü çok soluktu :( İnşallah anlaşılmıştır. Yapraklari tomurcuğun etrafına az su ile yapıştırdım. Bu kısmı çekemedim sevgili eşimde yardımcı olmadi sağolsun. Üzgünüm :(

Gülün alt yaprağı ve sapı için biraz beyaz hamura yeşil boya ekledim. İyice yoğurup ince bir şekilde hamuru açtım.

Başka bir çiçek kalıbıyla bir tane alt yaprak çıkardım.

Etli kısımlarini incelttim ve yaprak biraz büyüdü. Kürdana geçirdim ama bu sefer gül kürdandan çıktı :) Bende az su sürüp yaprağı güle yapıştırdım. Yapraklari biraz kaldırdım. Onun altınada minik bir yeşil top yapıstırdım. Az bir yeşil hamuru cok ince yuvarladim ve sap yaptım.

İşte gülümüz sapı çekmeyi unutmuşum :)

Pastayı kutu şekline getirmek için beyaz hamuru renklendirdim. Bu sefer fazla ince açmadım hamuru. Biraz kalın bıraktım. Cetvelle ölçüp dört tane parça kestim.

Pastanın kenarlarına yapıştırdım.
Beyaz hamuru çok ince açtım. Kıvırarak üst kısma koydum. Gülü ve inci bilekliği yapıp koydum. Onun üstüne yine bir parça beyaz hamuru çok ince açıp kıvırarak örttüm. Üstüne gümüş renkli şekerlerden serpiştirdim.
Kapak kısmı beni baya oyaladı ve zorladı. Sonradan aklıma geldi. Bu kısım için kendime bir kalıp hazırlamalıyım hem daha duzgun bir goruntu olusur hemde daha kolay olur. Pastadan daha büyük bir dikdörtgen kestim. Kenarlarını yukarı doğru kıvırdım. İçine kağıt havlu doldurdum ters çevirdim. O şekilde kurudu. Kutu ve kurdele kısmınıda çekmeyi unutmuşum :p
İnşallah pastanın sahibi pastayı beğenir :) Birazdan teslim edeceğim.

Yaramaz bebişler :)


05 Haziran 2007

Brownie Cheesecake

İlk kez cheesecake pisirdim. Tarif burada. Püf noktalarida burada. Tarife uyarsani ve ayrıntılara dikkat ederseniz nefis bir cheecakekiniz olur :)

www.nes-kafe.com


İşte karşınızda sipariş sitem. Başta hobi olarak başladığım. Yakın çevreme hazırladığım pastalara talepler artınca böyle bir site hazırlama gereği duydum. Kendimi geliştirmemde bana yardımcı olan başta Burcu Hocama ve cikolatalipasta grubu üyelerine sonsuz teşekkürler ediyorum. İyiki sizleri tanımışım :)

Sipariş vermek için http://www.nes-kafe.com a tıklayabilirsiniz yada sayfanın sağ tarafındaki linke tıklayabilirsiniz :)