30 Mart 2007

KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

26 Mart 2007

Kurabiye Çalışmalarına Devam :p




Kurabiye işini tad olarak hallettimde. Süsleme kısmında pek başarılı diilim malesef :S


Kurabiye Çalışmalarım


İlkini royal icing ile süslemeye çalıştım :p Pek beceremedim sanırım :S
İkinciler şeker hamuruyla :)

24 Mart 2007

Forumtirak Pastası




Eşimin arkadaşı kendisi için pasta yapmamı istedi. Nasıl olsun dediğimde foruma özel birşey olsun dedi :) Bende forumun moderatörlerinin isimlerinin yazılı olduğu nazar boncuklu bir pasta düşündüm. Yapması çok zevkliydi. Tabiiki yemeside :D
Yazılar biraz biçimsiz oldu. İlk kez royal icing yaptım ve yazı yazmaya çalıştım. Çokta yorgundum. Ancak bu kadar çıktı idare edin artık :p



22 Mart 2007

Kalpli Pasta


Resimi cep telefonuyla çektiğimiz için iyi çıkmadı malesef :S
İlk kez gül yapmaya çalıştım oda ancak bu kadar oldu :S :)

19 Mart 2007

Laleli Pasta




Kenny Pastası

İlk kez şeker hamurunu elime aldım ve bu kenny figürünü yaptım. Biraz acemice oldu ama yaptığım kişi çok sevdi pastasını. Buda beni mutlu etti tabiiki :)

Portakallı Kurabiye

Kaynak: http://www.portakalagaci.com/oburcuk...all_kurab.html

Ağlayan Kek


-3 yumurta
-3 kahve fincanı toz şeker
-3 yemek kaşığı süt
-3 kahve fincanı un
-3 yemek kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket çikolata sosu
-1 paket krem şanti
-1 su bardağı süt
-1 çorba kaşığı nescafe
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar iyice çırpıyoruz. Süt, un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. Kare borcamı yağlayıp kek karışımını döküyoruz. 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz. Çıkarınca üzerine nescafeli sütü döküyoruz. Tarifine göre hazırladığımız çikolatalı sosu ılıyınca üzerine döküyoruz. Kren şantiyide döküp. Birbirlerine karıştırıyoruz.

Portakallı Kek


Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı portakallı su (1/2 limon suyu+su)
3 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım. 1/2 portakal suyunun üzerine su ekleyerek suyu 1 su bardağına tamamlayalım. Portakallı suyu, sıvı yağı ekleyip yarım dk çırpalım. Elenmiş unu, kabartma tozunu, portakal kabuğu rendesini ekleyip mikserin düşük ayarıyla veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı yağlayıp, un serpelim. Hamuru kalıba boşaltalım. 180 derece ısılı fırında pişirelim. Kek kalıbı içinde soğutup servis yapalım.Afiyet olsun Bu keki limonluda yapabilirsiniz. Pamuk gibi nefis kokulu ve lezzetli bir kek.

Yoğurt Tatlısı


Malzemeler:
5 yumurta
5 kahve fincanı un
5 kahve fincanı şeker
1.5 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
yarım limon suyu
Yapılışı:
5 bardak su ve şeker bir tencereye konup karıştırıldıktan sonra ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan 5-10 dk. sonra yarım limon suyu sıkıldıktan sonra ocaktan alınır. Derin bir kaba yumurta ve şeker alınıp mikserle çırpılır. Sonra yoğurt, un ve kabartma tozu ekleyip 10-15 dk. çırpılır. Borcam yağlanır, hazırlanan hamur borcama dökülür. Orta ısılı fırında altı üstü kızarana dek pişirilir. Fırından çıkartılınca (kek sıcak iken) soğumuş olan şerbet her tarafına dökülür. Üstü kapatılıp şerbetini çekmesi beklenir. Daha sonra dilimlenerek servis edilir.
Kaynak: Müzeyyen Bayram, Geleneksel Tadıyla Lezzet Soframız, s 271, Çelik Yayınevi, İstanbul

Vişneli Tatlı

Malzemeler:
1 paket kedi dili (lady fingers)

3 paket vanilyalı puding

1 kavanoz vişne kompostosu

1 litre süt

Yapılışı:
1 litre süt ile 2 paket vanilyalı pudingi pişiriyoruz. Borcama yada tepsiye süt ile ıslattığımız kedi dillerini diziyoruz. Üstüne sıcak pudingi döküyoruz. 1 paket pudingi vişne suyu ile pişiriyoruz (pudingteki süt ölçüsü ne kadarsa vişne suyunuda o kadar kullanıyoruz ) Puding pişince içine vişne tanelerini atıyoruz. 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz. Ilınınca pudngin üzerine döküyoruz.

Kağıt Helva Pastası

Malzemeler:
5 Kağıt helva

50 gr margarin

1/2 çay bardağı su

1 çay bardağı şeker

200 gr tahin helvası (sade tahinde olabilir daha az şekerli oluyor o zaman.)

1.5 çorba kaşığı kakao

Kreması:
1.5 su bardağı süt

2 çorba kaşığı un (tepeleme)

1/2 su bardağı şeker

2 çorba kaşığı kakao

1/2 paket krem şanti

1 çay bardağı süt (krem şanti için)

hindistan cevizi

rulokat

Yapılışı:

Tahin helvasını 1/2 çay bardağı sıcak su ile ezelim. Bir tavada margarini eritelim. İçine kakaoyu, şekeri ve tahin helvasını katıp yarım dk. karıştırarak pişirdikten sonra ateşten alıp soğutalım. Kağıt heşvaların aralarına tahinli sos yayarak üst üste dizelim. Tencereye unu, sütü, şekeri ve kakaoyu alıp karıştıralım. Ağır ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutalım. Krem şantiyi sütle çırğarak koyulaştıralım ve kremaya ekleyip mikserle yarım dk çırpalım. Pastanın üzerini ve kenarlarını kremayla kapatalım. Üzerini hinditan cevizi ve rulo katla süsleyelim. Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.

Truffs


Piramit Pasta


Malzemeler:
500gr pötibör bisküvi
150gr tereyağı
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
çikolata sosu
Hazırlanması:
Tereyağını eritip süt ve kakao ile karıştırın. Bisküvileri kırıp sütlü karışıma ekleyin. Karışımı streçe veya folyoya sarıp piramit şekli verin. Pastayı buzlukta 2-3 saat bekletin. Donunca tarifine göre hazırladığımız çikolata sosunu soğuk olarak dilimlenmiş pastanın üzerine dökün servis yapın.

Biskremli Yaş Pasta

Malzemeler:

Krema:
3 bardak süt

4 yemek kaşığı un

7-8 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı nescafe

1 yumurta sarısı

1 çay bardağı süt yarım poşet krem şanti

Kek:
5 yumurta

11 yemek kaşığı un

11 yemek kaşığı şeker

3 kaşık kakao

1 paket kabartma tozu

1paket vanilya

Ara Krema:
1 poşet krem şanti

1bardak süt

2 paket biskrem bisküvi

1 avuç dövülmüş ceviz

Islatmak için:
1,5 bardak şekerli sıcak süt

Süslemek İçin :
File Fındık veya Damla Çikolata

Kremanın Hazırlanması:
Süt,şeker,un,nescafe ve yumurta sarısını mikserle çırpıp muhallebi gibi pişirin. Ilındıktan sonra hazırlamış olduğunuz krem şantiyle 10 dk. çırpın.

Kekin Hazırlanması:
Kek malzemelerini sırasıyla çırparak 30 cm'lik borcam tepside (veya kelepçeli kalıpta) pişirin. Soğuduktan sonra ikiye bölün.

Ara kremanın Hazırlanması:
Biskrem bisküviyi robotta un haline getirip hazırlamış olduğunuz krem şantinin içine cevizle birlikte ekleyin. Kekin bir parçasını sütle ıslattıktan sonra biskremli karşımı üzerine yayın. Kekin diğer parçasını üzerine kapatıp sütle ıslatın. Üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı sürün. Servisten önce file fındık veya damla çikolata ile süsleyin.


Kaynak: http://www.portakalagaci.com/oburcuk...mli_ya_pa.html

15 Mart 2007

Meyvalı Çikolatalı Pasta

Malzemeler:
5 yumurta
12 yemek kaşığı un
13 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya & 1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı nescafe
3,5 su bardağı sıvı krema
4 kare paket bitter çikolata (320 gr)
2 adet kivi
2 adet muz (istenirse çilekte eklenebilir)

1 su bardağı süt
1 paket krem şanti

Yapılışı:

Önelikle pandispanyamızı hazırlayalım. Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. 26 cm'lik kelepçeli bir kalıpta pandispanyamızı pişirelim. Yumurta ve şekeri mikser ile derin bir kapta iyice çırpalım. Rengi beyazlaşınca içerisine vanilyayı ekleyip 1 dakika daha çırpalım. Unu,kabartma tozunu ve nescafeyi eleyerek yumurtalı karışıma ekleyelim. Homojen bir karışım elde edinceye kadar hepsini iyice mikser ile çırpalım. Kalıbımızı iyice yağlayıp karışımımızı içerisine boşaltalım. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 30 dakika kek kabarana kadar pişirelim.

Pandispanyamız pişerken bizden kremamızı hazırlayalım. Bu kremayı hem pastanın ortası için hem de dışını kaplamak için kullanacağız. Öncelikle çikolatalarımızı benmari usülü eritelim. Kremamızı gerin bir kapta 5-6 dakika iyice çırpalım. Eritilmiş çikolatayı kremaya ekleyip 2-3 dakika daha çırpalım. Kremamız sertleşince buzdolabına kaldıralım.Pişen pandispanyamızı tezgahta 15-20 dakika ılınması için bekletelim. Ilındıktan sonra ortadan ikiye bölelim. Her iki tarafınıda 1 bardak sütümüzle ıslatalım. Kekin orta katına buzdolabından çıkardığımız kremamızdan bir miktar sürelim. Bu miktar 7-8 çorba kaşığı kadar olmalıdır. Kremanın üzerine önce muzlarımızı ,muzların üzerinede kivilerimizi dizelim,( çilekleri doğrayıp ekleyelim). Kekimizin diğer yarısını üzerine kapatalım. Ve kalan tüm kremayı pastanın etrafına sürelim. Üzerini krem şanti ile süsleyelim.

Afiyet Olsun :)

Kaynak: http://pastaci.blogspot.com/2005/11/...ili-pasta.html

Merhaba ;)